Zoeken

Jaarcongres Trends & Transities 2017

Christine Boland (trendanalist), Mindset en RetailTrends Media organiseerden dit jaar voor de 3e keer het Jaarcongres Trends & Transities. Het congres was dit keer in het WTC te Amsterdam, met als thema Trends & Transities in Retail.

Hierin staan de veranderingen en trends op de (retail)markt centraal en worden vanuit een aantal verschillende hoeken belicht. Twee relaties van EE Labels waren als spreker uitgenodigd om hun manier van werken, marktbenadering en succes te delen met de aanwezigen.

René van Geer | SECRID

Eerder bezat hij een goedlopend ontwerpbureau die o.a. de Maxi Cosi en de Kaartlezer ontworpen hebben maar de recessie zorgde voor een totale afslanking en de noodzaak met een ander idee te komen.

Het werd uiteindelijk portemonnees met een lederen “cover” voor pasjes die beschermd worden tegen digitale aflezers & skimmers. Vanaf 2009 gestart en eerste jaren bijna geen voet aan de grond. Nu, anno 2017, heeft SECRID een naamsbekendheid van 35% (NL) en heeft 8% van de Nederlander eind dit jaar een SECRID.

Alles wordt gemaakt in een straal van 150 km vanuit Nederland en dit bewijst dat een mooi product wel degelijk voor een redelijke prijs gemaakt kan worden in Nederland (Europa). Mede doordat er geen tussenkanalen zijn of grote platforms die allemaal een percentage er tussen zouden zetten.

Momenteel wordt het product verkocht in 60 landen en in 5000 high-end winkels. Hier komen 3 winkels per dag bij. Door vernieuwing te zoeken in materialen en uitvoeringen hoopt men andere doelgroepen aan te spreken.

De samenwerking met EE Exclusives heeft hier mede voor gezorgd door een prachtig mooie “cover” van een jacquard-geweven textiel te ontwikkelen. Deze werd april 2017 internationaal gelanceerd tijdens in designbeurs de Salon di Mobile in Milaan en zorgde voor instant succes!

Fantastisch om met een dergelijke groep enthousiaste mensen te werken die het uitgangspunt hebben dat alles om kwaliteit en mensen draait. We hopen nog vele mooie dingen samen te mogen ontwikkelen.

Mireille Overgoor-van der Sprong | Bellamy Gallery

Vanuit de gedachte dat het beter moest en beter kon op het gebied van eerlijke en kwalitatief zeer goede producten en transparantie, zijn Mireille en haar partner Imke Bens hun merk Bellamy Gallery begonnen. Inzet: het beste product bieden voor de beste prijs!

Alles moest in Europa geproduceerd worden, het moest basic zijn van een heel goede kwaliteit. Ze wilden daarnaast transparantie over de prijsopbouw en winst. In 2016 begonnen en nu, nog geen anderhalf jaar later, een succes geworden met een omzet van 1,3 miljoen en sterk groeiende.

Omdat we elkaar al kenden via MISS ETAM heeft EE Labels vanaf het begin de labelling / branding van het merk verzorgd en daar zijn we uiteraard trots op.

Christine Boland | Trends & Mindsets

Er gebeurt veel in retail-land, mede doordat consumenten steeds sneller schakelen tussen online en offline winkelgedrag. Duidelijk is dat de ondernemer met een fysieke winkel steeds weer nieuwe ideeën nodig heeft om de consument een andere beleving te geven. Beleving die online niet te realiseren is en voor het verschil moet zorgen om traffic naar de winkel te realiseren. 

Vanuit alle veranderingen die in de wereld gebeuren op geo-politiek, cultuur, economie, ecologie, technologische- en wetenschappelijke ontwikkelingen heeft trendanalist Christine Boland een analyse neergezet met de naam: The Underlying Pattern.

Omdat ondernemen en zeker ook retail een steeds grotere aanpassing van visie vraagt, zoals omgaan met mensen, diversiteit van culturen en religies, hyper connectiviteit, ethische vraagstukken, circulair denken en het nemen van verantwoordelijkheid als ondernemer en persoon, behelst deze visie een hele diversiteit van onderwerpen en gedachten. 

Hieronder een paar interessante statements, slogans, interessante verwijzingen of uitspraken die tijdens het seminar naar voren kwamen. Bedoeld als trigger om uw persoonlijke onderliggende (gedachte)patronen te stimuleren. 

  • Als bedrijf moet je een baken zijn voor je klant zodat deze altijd op uw merk/bedrijf kan rekenen.
  • Vind de balans tussen digitale en analoge wereld waarbij de aandacht en connectie met de klant centraal staat (interactie).
  • Video: worden wie je bent (Randstad).
  • To be Offline is the New Luxury.
  • Neem je verantwoordelijkheid als bedrijf én als individu.
  • Knowing yourself is the beginning to all wisdom (Aristoteles).
  • Video: Equality has no boundaries (NIKE).

Hier liggen waarden in verscholen waar ook EE labels zich mee identificeert en wat ons ook heeft gebracht tot het STEP certificaat wat we begin dit jaar als eerste textielbedrijf in Europa hebben mogen ontvangen. Een visie die vanuit de kern van de organisatie door het hele bedrijf heen werkt. Dat is prachtig en dat merken onze relaties in de vorm van onder andere recycle garens, groene stroom, samenwerkingen met dezelfde waarden maar ook een eerlijke prijsbeleid en doen waar we goed in zijn en daar voor staan voor onze klanten.