Zoeken

Wat houdt ons STeP-certificaat in?

Afgelopen januari behaalden wij met trots een hoge score in Level 2 tijdens de toetsing voor het STep-certificaat. Daarmee zijn we het eerste productiebedrijf in Nederland dat aan deze norm voldoet.

Binnen de textielbranche zijn heel veel keurmerken en certificaten bekend. De meeste zeggen iets over duurzame grondstoffen of producten. Met het certificaat voor Sustainable Textile Production (STeP) heeft OEKO-TEX® een norm bepaald die gericht is op de productie van textiel en kleding.

EE Labels heeft aan duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen altijd al grote waarde gehecht. Het gebruik van Newlife™ garens en OEKO-TEX® Standaard 100 garens is daar een belangrijk voorbeeld van. Ook draaien onze weefmachines op 100% groene stroom.
Met het tekenen van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel hebben we samen met andere bedrijven stappen gezet om duurzaamheid binnen de textielbranche te vergroten. Maar voor de duurzaamste labelproducent van Europa is dat nog niet genoeg. Daarom zijn we in 2016 gestart met de voorbereidingen voor de aanvraag van het OEKO-TEX® SteP – certificaat.

Lees hier verder…