Zoeken

Nieuwe jacquardmachine in gebruik

Een nieuwe jacquardmachine voor wollen dekens, katoenen stoffen en met speciale kettingen: hij is er!
Eerder schreven we dit artikel over onze samenwerking met het Weverijmuseum in Geldrop.

Jacquardstoffen weven Weverijmuseum Geldrop

Weven op de nieuwe machine? Vanaf nu kun je mailen naar: exclusives@eelabels.nl
Mail ons over je project, ontwerp, met welk garen je wilt werken of als je dat nog niet precies weet. EE Exclusives zorgt voor de ontwikkeling van jouw stof op de nieuwe jacquardmachine, van advies tot jacquardontwerp en productie.

Eigen ontwerp laten weven

Als je een eigen stof laat weven gaan we eerst in gesprek: voor welke toepassing heb je een stof nodig?
Wil je een deken laten weven? Een theedoek weven? Of een mooie jacquardstof voor mode of interieur toepassingen. Samen bekijken we welke productielocatie (EE Exclusives in Heeze óf Weverijmuseum Geldrop) het meest geschikt is voor jouw project. Voor het perfecte resultaat kijken we zowel naar kwaliteit als planning.

EE Exclusives in Heeze

Bij EE Exclusives worden producties gedraaid, al vanaf 1 meter. Het is een fabriek, wat betekent dat we jacquardstoffen in kleine én grote oplages kunnen produceren. Een sample heb je vaak binnen 2 weken, een productie kan 3-6 weken duren afhankelijk van de grootte van je order en de bezetting op onze machines.

Bij EE Exclusives laat je modestoffen weven, stoffen voor interieur, maar ook stoffen voor textielkunst of andere toepassingen.
Mail ons met jouw idee. Of laat je inspireren op de website van EE Exclusives.

Het Weverijmuseum in Geldrop

Misschien niet zo bekend als het Textielmuseum, maar zéker niet zo bijzonder! Het Weverijmuseum in Geldrop heeft de grootste collectie nog werkende weefmachines. En sinds kort draait een ultramoderne jacquardmachine naast een machine van een eeuw oud. Het museum draait vrijwel volledig op vrijwilligers. Ook op de nieuwe machine zal dus slow textile gemaakt worden. EE Exclusives heeft de hele organisatie van ontwerp tot productie in Heeze of Geldrop in het beheer. Ben je designer, modeontwerper of student? Mail jouw idee voor de nieuwe weefmachine in Het Weverijmuseum Geldrop naar: exclusives@eelabels.nl